субота, 27 серпня 2016 р.

Цікаві факти про музику

Бетховен не просто не дружив з математикою, а зовсім не міг множити числа. Це не єдина дивинка композитора. Перш ніж приступити до роботи над черговим твором, автор «Місячної сонати» опускав голову в таз, наповнений крижаною водою.

Найдорожча в світі скрипка «В’єтан» створена в 1741 році італійським майстром Гварнері дель Джезу, що є одним з найвидатніших скрипкових майстрів світу.  Свою назву музичний інструмент отримав на честь бельгійського композитора і скрипаля, що був власником цієї скрипки, – Анрі В’єтана

Доведений факт: павук жваво вибереться з укриття на павутину, якщо почує звуки скрипки. Ні, він не шанувальник скрипкової музики: просто гра на скрипці викликає коливання найтонших ниточок його мережі, і павук думає, що хтось потрапив до нього на обід.


Перший виступ під «фанеру» відбувся не у другій половині 20-го століття, а набагато раніше. В кінці XIX століття один із композиторів, що лінувався возити з оркестром рояль, обходився фонографом з вже записаною фортепіанною партією.